söndag 29 maj 2016

Alkohol, Bevingat 90-tal

X.X. (m), socialnämndens ordförande i Norrtälje kommun, som körde rattfull vid ett tillfälle under trettonhelgen, har ännu inte tagit ställning till om han avgår till följd av händelsen. X.X. tycker att händelsen ökar hans kunskap i alkoholfrågor och gör honom ännu mer lämplig som ordförande i socialnämnden.

Uppsala Nya Tidning, stilsäkert citerad av Grönköpings Veckoblad. Vi avstår från att vidarebefordra X.X:s namn; han har sonat sin rattfylla. Enfald är inget lagbrott.


Sverige håller på att bli som England med en stor nersupen underklass utan var sig kärlek eller uppror.

Författaren Torbjörn Säfve, intervjuad i Göteborgs-Postens helgbilaga Två dagar den 28 september 1996. Vår samhällskultur gör oss handikappade, halva och rädda, fortsätter han. "Den politiska skolningen tar död på rebellen. Det enda som finns i en svensk arbetares huvud är fotboll och hockey. Den svenska mannens rebelliska prestation är kanske att kasta en skål med chips mot TV-rutan när det blir baklängesmål."


Hur gör man en slumpgenerator nuförtiden? Svar: Man häller två öl i en muskelbyggare.

Håkan Nesser i kriminalromanen "Kvinna med födelsemärke" (1996).
Slumpgenerator: en maskin som producerar t.ex. en sifferföljd, som inte på något sätt kan förutses. Maskinen med bollarna, som ger vinstnumren i vissa lotterier, är ett slags slumpgenerator. Tonsättare av elektronisk musik framställer vissa ljud med slumpgenerator. Och öl i en dopad muskelbyggare kan resultera i fullständiga okontrollerbara och oförutsägbara våldsbrott ...

- Per-Anders Hellqvist

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar