torsdag 19 februari 2015

Någonstans i Sverige

1. Allt är en diskussion.
Klart att folk i relationer diskuterar. Det här är något annat. Hennes ovilja att ge dig det minsta livsrum gör att allt du vill, allt du tar upp, föreslår eller vågar yppa ska kritiseras och diskuteras. Om du är osäker på om det här gäller dig så ska du fråga dig själv: Undviker jag ofta att nämna saker för henne enbart för att slippa plågan av de ständiga diskussionerna? Du måste förstå att det här är inte diskussioner egentligen. Det är ett sätt att äta upp dig som människa. Fortsätter det här under en längre tid så kommer det inte att finnas något kvar av dig."



*Ifrågasätt inte mobbaren det gör mobbaren förvirrad och ingen kommer juh rimligtivs kunna
avkräva mobbaren en förklaring för sitt beteende.




2. Du borde egentligen vara någon annan. När hon behandlar dig som ett renoveringsobjekt så måste du förstå att det är inte kärlek,  utan motsatsen till kärlek. Att ständigt driva linjen att du ska förändras till det bättre och att hon är auktoriteten som alltid vet vad som är bäst – är ett helvete för vilken människa som helst. Om hon dessutom på ett förödmjukande sätt jämför dig med andra män som påstås vara bättre, snyggare, rikare osv. – förstå att det är ett känslomässigt övergrepp. Skulle det vara så att hon själv tror att det är ett uttryck för omtanke så lovar jag dig att hon har en sjuka som ingen botas från. Kvinnor som har det här beteendet tycker inte bättre om sina män som böjer sig för hennes vilja, tvärt om tycker de ännu sämre om sina män när de gör det. Motsägelsefullt, jag vet, men så fungerar de.


*Detta är reklam för att sälja mer sockerfritt godis och slippa utvecklas.


3. Du finns endast till för att lösa praktiska problem. Du fyller din funktion när du gör hennes liv lättare. Du är drängen, spermadonatorn, bankomaten, kavaljeren, budet osv. Du får finnas till i hennes närhet av praktiska skäl, inte känslomässiga. Ja, de flesta har en praktisk nytta av varandra i en relation, men det här är på en annan nivå. Fråga dig själv: Är hon intresserad av att vara med mig när jag inte fyller någon praktisk funktion? Vill hon vara med mig? Det låter simpelt och det är det också. I par som lever så här brukar det diplomatiskt heta: "Vi har slutat prata med varandra."


*Det brukar vara som så att det är kvinnan som förväntas fylla den här funktionen men alla mobbares önskan är att alla andra skall overklighetsförklaras.



3. Hon nekar dig livsrum. Du måste kämpa för varje millimeter du behöver för att leva ett eget liv. Tänk att du till exempel vill gå en kurs som kostar pengar. Det skulle betyda en sämre privatekonomi och du blir mer upptagen. Hon tycker omedelbart att det är en dålig idé i och med att hon inte har  någon direkt egen praktisk nytta av det. Tvärt om är det ett hinder för alla de praktiska funktioner som du finns till för att fylla. En kvinna som älskar dig och som kan ha fungerande relationer med män, tänker på dina känslor och dina livsbehov när du säger att du behöver något. Det betyder inte att hon säger ja till allt, men hon bryr sig om dig.

- Livsrum och analsex är inte samma sak.


4. Hon nekar dig fysiskt rum. När ni flyttar ihop eller bor tillsammans så har du svårt att få fysiskt utrymme för dig själv. Du förvisas till de ställen i hemmet där ingen vill vara, som källaren eller garaget, eller så får du inget rum alls. Om du mot förmodan lyckas förhandla dig till ett hörn av  hemmet så ska du ständigt påminnas om att den existensen är på nåder. Till slut är smärtan av tjatet och pikarna så stor att du mest vill göra som hon säger bara för att bestraffningen ska upphöra.

*Mobbare kräver mer än andra. T.ex att vi skall bo intryckta i baracker när de
har slott o herrgårdar.


5. Hon handlar med sex. Sexhandel framställs ju ofta som att det händer i utbyte mot pengar i direkt mening främlingar emellan. Samtidigt vet alla att den omfattande sexhandeln sker i det sociala livet och irelationer. Kvinnor vet att alla män vill ha sex och de använder den driften för att få det de vill ha. Glöm nerknarkade människorvrak som säljer sex för att köpa heroin eller bortrövade kvinnor från Rumänien. Det är en liten anomali i jämförelse med det som sker överallt dagligen.

- För det första heter det att torsken tvångsrunkar med pengar
att människor inte kan runka trots att andra människor lagt ner
så mycket tid på att lära dem det är en intressant observation

*ja mobbaren menar gärna att för att du inte bor i afrika och svälter,
dricker piss med pistol mot båda tinningarna
så är det inte bara normalt utan också inte verkligt




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar